Udviklingsforstyrrelser

Hvis du eller dit familiemedlem har en udviklingsforstyrrelse, og har brug for hjælp til at håndtere det offentlige system, kan
Din Socialjurist tilbyde
 • Connector.

  Sparring, rådgivning, coaching og vejledning

 • Connector.

  Deltagelse i netværksmøder, møder med kommunen

 • Connector.

  Ansøgninger om tabt arbejdsfortjeneste, merudgifter, hjælpemidler, bostøtte, botilbud m.v.

 • Connector.

  Telefonrådgivning på alle hverdage, når det hele brænder på

Hos Din Socialjurist har vi specialiseret os i at hjælpe børn og voksne med følgende udviklingsforstyrrelser
 • Autisme
 • Infantil Autisme
 • Asperger
 • ADHD
 • ADD
Børn og unge

Gennem de seneste år, er der sket en voldsom stigning i antal børn og unge der bliver diagnosticeret med autisme, asperger, ADD og ADHD.
I nogle kommuner, er det rimelig nemt at få den rette hjælp. I andre er det næsten umuligt, uden professionel hjælp ved sin side. Vi oplever, at der er så stor forskel, at to børn, i den samme institution, de samme diagnoser og de samme udfordringer, der bor 10 kilometer fra hinanden, får helt forskellig behandling. Dette er ikke i orden.

Vi har specialiseret os i netop disse sager, og kæmper en daglig kamp for, at børn,unge og voksne med disse diagnoser, får den rette hjælp, uanset på hvilken side af kommunegrænsen de bor.

Vi er klar over, at det er meget hårdt for familier, både at kæmpe i det kommunale system samtidigt med, at man skal få en hverdag til at hænge bedst muligt sammen. Ud over at få en hverdag til at hænge bedst muligt sammen, betyder diagnosen/diagnoserne også at fremtiden måske ikke bliver helt som man havde regnet med eller håbet på. Dette er en sorg, og det er en proces at nå dertil, hvor man kan orientere sig i den nye situation og se fremad. Midt i dette, er der ikke overskud til, også at kæmpe med en mindre samarbejdsvillig kommune.

Lad os tage kampen, så får I mere overskud i familien til at skabe den bedst mulige hverdag med de omstændigheder I er i!

Vi ønsker at sikre dig og din familie en god og fair behandling, og tilbyder rådgivning og bistand i alle stadier af forløbet du/I befinder jer i.

Hvis I har fået nok af at kæmpe selv, kontakt os (link til kontaktformular)

Voksne med udviklingsforstyrrelser

De seneste år er man blevet dygtigere til at diagnosticere end man for eksempel var for 10 eller 15 år siden.

“Klassens stille dreng”, der altid forsøgte at undgå konflikter, som ikke fulgte med i timerne, som var for langsom til at skifte når der var idræt, som altid fik at vide til forældremøder, at han skulle tage sig sammen, følge med, levere sine lektier til tiden, og som kunne sidde og græde over at han skulle skrive en stil, og kun kunne få et par sætninger ned på papir…. diagnosticeres med Asperger mange år senere. Endelig kom der en forklaring.

Forklaring er altid godt, men handling er bedre! Vi handler for dig, vi sørger for du får den bedste hjælp du kan få, så du kan støttes til at få en bedre hverdag, komme igennem det Jobcentret kræver af dig, sørger for du får en bostøtte der kan hjælpe dig, og tager hånd om alle de løse ender, så dit liv kan hænge bedst muligt sammen, og du får øget livskvalitet.

Vi er hele tiden opdateret på lovstof og praksis.
Kontakt os (link til kontaktformular)